Original Heidelberg foto

Druktechnieken

Om het idee uit te werken denken we aan meer dan het design alleen, ook de juiste druktechniek kan hier een groot verschil in maken! Wij denken samen met jullie hoe we dit het beste kunnen uitwerken. Onze expertise en jullie idee, dat geeft het mooiste resultaat!

Typografie

Typografie

Dit is waar echt te drukken gedeelte hoger ligt dan het niet te drukken gedeelte. Dat is waar gutenberg, de eerste drukpers mee begonnen is. Dit is geëvolueerd tot dit in de jaren 70 werd omgezet in offset drukwerk. Deze toepassing wordt enkel nog gebruikt in hobby verband

Offset

Offset

De drukvorm bestaat over het algemeen uit een dunne aluminium plaat waarop via fotografische weg een beeld is aangebracht. Om een afdruk te krijgen van deze offsetplaat moet deze eerst vochtig worden gemaakt. Alle niet-beeld-delen nemen dit vocht aan. Daarna wordt de vettige inkt aangebracht. Aangezien de natte niet-beeld-delen de inkt afstoten, wordt deze alleen op de beelddelen aangenomen. De inkt wordt nu op een rubberdoek gedrukt en dan drukt dit rubberdoek het beeld op het papier. Door het tussentijds overzetten ("offset") op rubberdoek mag het oorspronkelijke beeld op de offsetplaat niet in spiegelbeeld staan.

ZEEFDRUK

ZEEFDRUK

Zeefdruk is een sjablonen-drukproces. In tegenstelling tot conventionele sjablonen (bv. gemaakt van papier) kan deze druktechniek ook worden gebruikt om zeer gedetailleerde, vrijstaande afbeeldingen te reproduceren. Dit wordt bereikt tijdens het drukproces waarbij de inkt door de zeef wordt geperst met de rakel.

DIGITAAL

DIGITAAL

Digitaal drukken is een relatief nieuwe techniek die eind jaren 90 is opgekomen. Een digitale drukpers kan het drukbeeld computergestuurd doorzetten naar de drukpers waardoor een drukopdracht binnen een paar minuten op de pers kan liggen. Doordat het beeld digitaal wordt doorgestuurd is het hierdoor ook mogelijk om variabele data te drukken zoals bijvoorbeeld een unieke naam op elke flyer, of een personalisatie op entreekaarten. Dit maakt digitaal drukken zeer geschikt voor kleine oplages van 1 tot 2000 stuks. Dit komt omdat de opstartkosten van deze machines erg laag zijn. Ook is het eerste vel uit de machine meteen op kleur en bijna meteen droog waardoor het snel verwerkt kan worden. Daardoor is levering binnen een dag zelfs al mogelijk.

FOLIEDRUK

FOLIEDRUK

Je persoonlijke tekst wordt op de kaart in folie gedrukt. Door dit ambachtelijke drukproces krijgt de kaart een bijzonder optisch en voelbaar effect.

LETTERPRESS

LETTERPRESS

Je persoonlijke tekst wordt op de kaart in folie gedrukt. Door dit ambachtelijke drukproces krijgt de kaart een bijzonder optisch en voelbaar effect.

 BLINDDRUK

BLINDDRUK

Bij blinddruk kan zowel opwaarts als neerwaarts een reliëf in je drukwerk worden aangebracht.

MULTILOFT

MULTILOFT

Het eindproduct is een origineel, dik karton met desgewenst een gekleurde tussenlaag, een subtiel detail met groot effect.

Contacteer ons vrijblijvend!

Weet u nog niet hoe uw drukwerk er moet uitzien? Of net wel? We realiseren samen uw idee!
Onze expertise en uw inbreng, een succesformule voor een uniek resultaat!

Verplichte velden (*)
Super! We hebben je aanvraag ontvangen.
We nemen snel contact op!
Oei! Hier ging iets, verkeerd. Waarvoor onze excuses. 

Je kunt ons steeds hier bereiken: info@drukkerijverkest.be